1. Szczep: 100% Riesling
2. Region uprawy: Region Rauenthaler Steinmächer
3. Wydajność z hektara: 85 hl / ha
4. Winifikacja: Przy nie optymalnie dojrzałych gronach winnice zostają ręcznie przeselekcjonowane, do zbiorów zostaje użyta maszyna. Tylko grona, które są w 100% zdrowe i dojrzałe trafiają do dalszego procesu przetwarzania. Przy tych winach pracujemy wyłącznie z wychodowanymi drożdżami.
5. Właściwości sensoryczne: W nosie delikatne ziołowe aromaty połączone z świeżymi żółtymi owocami. Wino wytrawne, intensywne i owocowe. Na podniebieniu mineralność, pikantność z bardzo dobrze zbalansowaną kwasowością. Delikatne odejście smakowe.
6. Dobór potraw: Idealne wino zarówno do kuchni domowej jak i wykwintnej. Wino na każdą okazję.
7. Temperatura podawania: 10-12°C
8. Zawartość alkoholu/ kwasowość/cukier resztkowy: 11,5% vol, 7,5 g/l, 6,1 g/l