1. Szczep: 100% Pinot Noir
2. Region uprawy: Region Rauenthaler Steinmächer
3. Wydajność z hektara: 40-50 hl / ha
4. Winifikacja: Wstępna selekcja ręczna, liście zostają oberwane, a niedojrzałe winogrona obcięte. Winogrona są ścinane ręcznie na ostatnim etapie dojrzewania. Tylko grona, które są w 100% zdrowe i dojrzałe trafiają do dalszego procesu przetwarzania. Moszcz leżakuje około 14 dni, po czym grona zostają powoli wyciśnięte.
5. Właściwości sensoryczne: Owocowość w pełni dojrzałych jagód rozpieszcza nasz nos i podniebienie. Poprzez delikatny cukier resztkowy wino otrzymuje subtelny, łagodny charakter. Harmonijnie wyczuwalne taniny zaokrąglają elegancką naturę typową dla win typu Pinot.
6. Dobór potraw: Wino idealnie pasuje do pieczeni, wszystkich potraw z dziczyzny i serów.
7. Temperatura podawania: 14-18°C
8. Zawartość alkoholu/ kwasowość/cukier resztkowy: 12,0% vol, 5,2 g/l, 21,7 g/l