1. Szczep: 100% Pinot Noir
2. Region uprawy: Region Rauenthaler Steinmächer
3. Wydajność z hektara: 40-50 hl / ha
4. Winifikacja: Wstępna selekcja ręczna, liście zostają oberwane, a niedojrzałe winogrona obcięte. Winogrona są ścinane ręcznie na ostatnim etapie dojrzewania. Tylko grona, które są w 100% zdrowe i dojrzałe trafiają do dalszego procesu przetwarzania. Moszcz leżakuje około 14 dni, po czym grona zostają powoli wyciśnięte.
5. Właściwości sensoryczne: Delikatne aromaty jagód. Jako równoważnik wyczuwalna kwasowość i przejrzyste taniny.
6. Dobór potraw: Klasyczne wino do potraw z dziczyzny. Pasuje idealnie zarówno do czerwonego mięsa jak również do makaronów i płyt serowych.
7. Temperatura podawania: 14-18°C
8. Zawartość alkoholu/ kwasowość/cukier resztkowy: 12,5% vol, 5,0 g/l, 6,2 g/l