1. Szczep: 100% Riesling
2. Region uprawy: Region Rauenthaler Steinmächer
3. Wydajność z hektara: 65-70 hl / ha
4. Winifikacja: Wstępna selekcja ręczna, liście zostają oberwane, a niedojrzałe winogrona obcięte. Aby móc w odpowiednim czasie zareagować i odczekać do idealnego stadium dojrzewania winogron, użyta zostaje do zbiorów maszyna. Tylko grona, które są w 100% zdrowe i dojrzałe trafiają do dalszego procesu przetwarzania. Moszcz nie leżakuje, grona zostają delikatnie wyciśnięte. Jest to wino musujące dojrzewające w tankach.
5. Właściwości sensoryczne: W zapachu delikatny, przypominający owoce cytrusowe. Subtelne Perlage, delikatna kwasowość. Wyważone, eleganckie wino musujące z wyjątkową owocowością. Wyraźny charakter Rieslinga.
6. Dobór potraw: Idealny jako Aperitif.
7. Temperatura podawania: 8-9°C