1. Szczep: 100% Riesling
2. Region uprawy: Jako Wildsau nazywany jest w Martinsthal region na którym często przebywały dziki, i dlatego też taka przyjęła się z biegiem lat nazwa. Dzięki ustawieniu południowo-zachodniemu do późnego wieczoru występuje tutaj słońce. Lasy chronią od zimnych północnych wiatrów, dzięki czemu winogrona dojrzewają i rozwijają się tutaj niezmiernie dobrze. Dzięki stromym zboczą, ciężkiej glebie lessowo-gliniastej, osadom żwirowym, sąsiedztwu z lasem można uzyskać bardzo dobre zbiory. Nawet w suchych i mało wydajnych latach region ten sprzyja uprawie i daje możliwość uzyskania win, które nie tracą na swojej sile i aromacie owocowym. Rieslingi dobrych roczników emitują zapach żółtych owoców, moreli i maracuji.
3. Wydajność z hektara: 65-70 hl / ha
4. Winifikacja: Wstępna selekcja ręczna, liście zostają oberwane, a niedojrzałe winogrona obcięte. Aby móc w odpowiednim czasie zareagować i odczekać do idealnego stadium dojrzewania winogron, użyta zostaje do zbiorów maszyna. Tylko grona, które są w 100% zdrowe i dojrzałe trafiają do dalszego procesu przetwarzania. Moszcz leżakuje od 4-8 godzin, po czym grona zostają powoli wyciśnięte.
5. Właściwości sensoryczne: Wino idealnie zrównoważone. W nosie delikatne aromaty owocowe z dyskretną notą ziołową. Na podniebieniu mineralność i charakterystyczna dla Rieslinga kwasowość połączona z dojrzałymi, żółtymi owocami. Długie odejście.
6. Dobór potraw: Wino jest idealnym towarzyszem do każdego posiłku, wyśmienicie harmonizuje z potrawami z ryb.
7. Temperatura podawania: 8-10°C
8. Zawartość alkoholu/ kwasowość/cukier resztkowy: 11,5% vol, 7,4 g/l, 15,7 g/l