1. Szczep: 100% Riesling
2. Region uprawy: Region Rauenthaler Steinmächer
3. Wydajność z hektara: 85 hl / ha
4. Winifikacja: Przy nie optymalnie dojrzałych gronach winnice zostają ręcznie przeselekcjonowane, do zbiorów zostaje użyta maszyna. Tylko grona, które są w 100% zdrowe i dojrzałe trafiają do dalszego procesu przetwarzania. Przy tych winach pracujemy wyłącznie z wychodowanymi drożdżami.
5. Właściwości sensoryczne: W nosie bogaty bukiet aromatów owocowych. Na podniebieniu żywa, świeża kwasowość wyrównana poprzez zawarty cukier resztkowy.Delikatne odejście smakowe.
6. Dobór potraw: Wino idealnie współgra z potrawami słodkimi ale również obfitymi.
7. Temperatura podawania: 10-12°C
8. Zawartość alkoholu/ kwasowość/cukier resztkowy: 10,1% vol, 6,9 g/l, 28 g/l