1. Szczep: 100% Riesling
2. Region uprawy: Region Rauenthaler Steinmächer
3. Wydajność z hektara: 85 hl / ha
4. Winifikacja: Przy nie optymalnie dojrzałych gronach winnice zostają ręcznie przeselekcjonowane, do zbiorów zostaje użyta maszyna. Tylko grona, które są w 100% zdrowe i dojrzałe trafiają do dalszego procesu przetwarzania. Przy tych winach pracujemy wyłącznie z wychodowanymi drożdżami.
5. Właściwości sensoryczne: Bardzo dobrze zbalansowane wino. W nosie delikatne aromaty owocowe z subtelnymi ziołowymi notami. Na podniebieniu mineralność, lekka kwasowość połączona z dojrzałymi żółtymi owocami. Długie odejście smakowe.
6. Dobór potraw: Wina idealne na każdą okazję. Wyjątkowo dobrze harmonizuje z potrawami rybnymi.
7. Temperatura podawania: 10-12°C
8. Zawartość alkoholu/ kwasowość/cukier resztkowy: 11,0% vol, 6,9 g/l, 12,0 g/l