1. Szczep: 85% Pinot Noir, 13% Acolon, 2% inne
2. Region uprawy: Region Rauenthaler Steinmächer
3. Wydajność z hektara: 30-40 hl / ha
4. Winifikacja: Wstępna selekcja ręczna, liście zostają oberwane, a niedojrzałe winogrona obcięte. Winogrona są ścinane ręcznie na ostatnim etapie dojrzewania. Tylko grona, które są w 100% zdrowe i dojrzałe trafiają do dalszego procesu przetwarzania. Moszcz leżakuje około 14 dni, po czym grona zostają powoli wyciśnięte. Wino dojrzewa w Barrique.
5. Właściwości sensoryczne: Delikatne aromaty jagód dodają temu wytrawnemu czerwonemu winu domieszkę słodyczy. Jako równoważnik wyczuwalna kwasowość i przejrzyste taniny.
6. Dobór potraw: Klasyczne wino do wszystkich potraw z dziczyzny. Pasuje idealnie zarówno do czerwonego mięsa z pikantnymi sosami, do cielęciny i pieczeni jak również do makaronów i płyt serowych.
7. Temperatura podawania: 14-18°C
8. Zawartość alkoholu/ kwasowość/cukier resztkowy: 13,0% vol, 4,9 g/l, 3,5 g/l