1. Szczep: 100% Pinot Noir
2. Region uprawy: Region Rauenthaler Steinmächer
3. Wydajność z hektara: 40-50 hl / ha
4. Winifikacja: Wstępna selekcja ręczna, liście zostają oberwane, a niedojrzałe winogrona obcięte. Winogrona są ścinane ręcznie na ostatnim etapie dojrzewania. Tylko grona, które są w 100% zdrowe i dojrzałe trafiają do dalszego procesu przetwarzania. Moszcz leżakuje około 14 dni, po czym grona zostają powoli wyciśnięte.
5. Właściwości sensoryczne: Owocowy, elegancki Pinot Noir z subtelną owocową słodyczą. Na nosie wino charakteryzuje się aromatem wiśni, malin z ziołowymi niuansami. Zauważalne świeżość na podniebieniu, owocowość i delikatny cukier resztkowy.
6. Dobór potraw: Wino idealnie pasuje do pizzy, makaronów i dań z kurczaka.
7. Temperatura podawania: 14-18°C
8. Zawartość alkoholu/ kwasowość/cukier resztkowy: 12,5% vol, 6,0 g/l, 11,3 g/l