0
0
0
Newsletter:
Rozwijaj swoją pasję do wina. Otrzymuj informację o naszej ofercie i wydarzeniach winiarskich.

Karta win

Oferujemy szeroki wybór win. Daj się uwieść przez nas do świata ekologicznych szlachetnych trunków i ciesz się naszymi winami na każdą okazję. U nas znajdziecie wina od diabelsko wytrawnych do anielsko słodkich.



Wina musujące

  • Martinsthaler Wildsau Riesling BRUT

  • Brut
  • 100% Riesling
  • Świeżość, owocowość, delikatny cukier resztkowy, subtelne Parlage
  • Idealny jako Aperitif
1. Szczep: 100% Riesling
2. Region uprawy: Jako Wildsau nazywany jest w Martinsthal region na którym często przebywały dziki, i dlatego też taka przyjęła się z biegiem lat nazwa. Dzięki ustawieniu południowo-zachodniemu do późnego wieczoru występuje tutaj słońce. Lasy chronią od zimnych północnych wiatrów, dzięki czemu winogrona dojrzewają i rozwijają się tutaj niezmiernie dobrze. Dzięki stromym zboczą, ciężkiej glebie lessowo-gliniastej, osadom żwirowym, sąsiedztwu z lasem można uzyskać bardzo dobre zbiory. Nawet w suchych i mało wydajnych latach region ten sprzyja uprawie i daje możliwość uzyskania win, które nie tracą na swojej sile i aromacie owocowym. Rieslingi dobrych roczników emitują zapach żółtych owoców, moreli i maracuji.
3. Wydajność z hektara: 65-70 hl / ha
4. Winifikacja: Wstępna selekcja ręczna, liście zostają oberwane, a niedojrzałe winogrona obcięte. Aby móc w odpowiednim czasie zareagować i odczekać do idealnego stadium dojrzewania winogron, użyta zostaje do zbiorów maszyna. Tylko grona, które są w 100% zdrowe i dojrzałe trafiają do dalszego procesu przetwarzania. Moszcz nie leżakuje, grona zostają delikatnie wyciśnięte. Produkcja tradycyjną metodą szampańską (9 miesięcy dojrzewania w butelce).
5. Właściwości sensoryczne: Wino musujące zachwyca świeżością i owocowością typową dla Rieslinga połączoną z delikatnym cukrem resztkowym. Subtelne Parlage.
6. Dobór potraw: Idealny jako Aperitif.
7. Temperatura podawania: 8-9°C
8. Zawartość alkoholu/ kwasowość/cukier resztkowy: 12,5% vol, 5,8 g/l, 9,3 g/l